onsdag 11 juli 2018

"Född ur elden", "Född ur kylan" & "Född i synd" av Nora Roberts

Ännu en feelgood-trilogi av Nora Roberts. :)

Dessa tre böcker handlar om systrarna Maggie och Brianna Concannon. Och deras tjuriga egensinniga mor, som lider av sina tidigare livsval - och låter döttrarna göra detsamma. Och (delvis)  deras far, som inte har glömt sitt livs kärlek - utan uttalar hennes namn precis när han dör av en hjärtinfarkt. Och halvsystern Shannon...

Maggie är en passionerad glasblåsande konstnär, som - lite mot sin vilja - blir känd långt över gränserna tack vare Rogan Sweeney, en galleriägare med intressen på båda sidor av Atlanten. Och naturligtvis slutar alla förvecklingar lyckligt.

Brianna är lite mer jordnära och driver B&B i föräldrahemmet. Hon tror inte på kärlek för egen del sedan hon blev lämnad, i stort sett, vid altaret. Men så kommer författaren Grayson Thane och ska bo ett tag, medan han skriver på nästa bok. Han sätter en ära i att inte slå ner några bopålar någonstans, utan vill vara fri att lämna allt precis när han vill. Och det tänker han göra den här gången också. Fast det blir inte alltid som man tänker sig...

Shannon visste inte att hennes far inte är hennes riktiga far, utan fick veta det av modern under dennas sista minutrar i livet. Hon blir bjuden till County Clare av sina halvsystrar - som fått reda på hennes existens via faderns efterlämnade brev och en privatdetektiv anlitad av Rogan. Hon är inte inställd på att tycka om sina nya systrar eller Irland. Eller grannen, Murphy, en jordbrukare som gått som barn i huset hos Concannons... Och som känns välkänd trots att de aldrig mötts tidigare. Eller har de det?

Som vanligt med Roberts feelgood-serier vet läsaren, så klart, var det hela kommer att sluta. Men det är en av tjusningarna med dessa böcker. Det är feelgood på högsta nivå - man vet att det är förvecklingar, men man vet - hela tiden - hur det kommer att sluta. Och att det kommer att sluta lyckligt. Perfekta böcker för hängmatta, strand eller ett mysigt soffhörn!


Inga kommentarer: