måndag 21 april 2014

Bokrecension: "Barkhes kors" av Bodil Mårtensson

This is a book review and thus in Swedish.

Den här boken läste jag ut på resan, men har missat att recensera (precis som ytterligare en, men den kommer nästa vecka).

"Barkhes kors" är tredje och sista delen i Barkhe-trilogin och i den får vi redan på historien om Valdemars-korset - det som Barkhes försmådda älskarinna, Elna, stal med sig när hon förvisades från gården. Och det är ingen ljus och glad historia utan en som är fylld av ond bråd död...

I denna bok får vi veta hur det går för Magde, som den svenske löjtnanten Ehnhjärta ju upptäckt vem hon egentligen är.

Vi får följa Hanna, som vigts samman med den sadistiske kvinnomisshandlaren furst Gábor av Rakoczy. En furste som hittat sin like i Elna...

Vi får veta hur det går för Lykke, Barkhes gamla amma, som ju "köpt" en son till Barkhe och hans fru Maria Perle. Vilket den nya vakten Hoffer har förstått och tänker använda sig av. Kommer han att lyckas?

Och vi får följa Barkhe i hans försök att behålla sitt slottslän och förhoppningen att hans son ska ärva inte bara det utan hela kungariket Danmark.

Boken är av och till mycket spännande med många intriger och "cliffhangers" mellan kapitlen. Kommer de olika personerna att klara sig i sina olika bekymmerslägen? Kommer Hoffer att lyckas ta Lykke av daga? Kommer Ehnhjärta att fälla Magde och Lars för förräderi? Kommer Hanna att falla offer för sin brutale make?
Det sista kapitlet läste jag efter att ha vaknat "för tidigt" en morgon - jag var ju tvungen att få veta hur det hela slutar! En mycket bra bok som knyter ihop alla lösa trådar från de tidigare böckerna. En bokserie jag rekommenderar!

Inga kommentarer: