måndag 6 augusti 2018

"The Café by the Sea" av Jenny Colgan

Flora MacKenzie är anställd på en advokatfirma i London, där hon förbereder mindre fall och är en hejare på att arkivera. Hon är också kär i sin chef - en man som alla försöker få henne att inse är en känslolös skitstövel.

När firman får ett uppdrag av multimiljonären Colton Rogers - att övertala människor och myndigheter att flytta den tänkta vindkraftverkparken från utsikten från hans hotell - blir det Floras uppdrag att åka hem till Mure, ön i den absolut mest norra delen av Skottland, som hon kommer ifrån. Ön hon lämnade när modern dog och som hon aldrig tänkte återkomma till.

Invånarna är inte jätteförtjusta i Rogers - hans investeringar har hittills inte kommit ön till godo - men med hjälp av mammans gamla recept och en oväntad kärlek verkar opinionen vända. Men räcker det? Och är chefen en skitstövel? Och varför förstår inte alla att hon inte kommit hem för att stanna? 

Colgans böcker är feelgood för både kropp och själ - eftersom hon dessutom avslutar boken med recept från berättelsen. :) Man inser någorlunda hur det ska sluta, men inte helt. En perfekt bok för solstolen (eller soffhörnet)!


Inga kommentarer: