söndag 15 april 2018

"Rosie Potters lyckliga liv efter detta" av Kate Winter

Jag fick låna den här boken av S, som rekommenderade den.

Rosie Potter vaknar en morgon och känner sig inte helt bra, men kommer fram till att det beror på den trevliga kvällen hon spenderat med vännen Jenny och ett par flaskor vin. När hon går ut i köket som hon delar med Jenny, tycker hon det är liiiite konstigt att vännen inte hör henne. Eller ser henne... Ända tills hon följer efter till sitt sovrum när Jenny ska väcka henne - och de båda konstaterar att i sängen ligger Rosie. Med ett hål i pannan och en stor blodpöl i sängen. Och hela rummet ser ut som en orkan har gått igenom det.
Jenny - och vartefter även Rosie - är helt säker på att gärningsmannen är Rosies pojkvän, Jack.

Frågan Rosie ställer sig är varför hon inte "vandrat vidare", utan är kvar i världen som ett spöke. I sin fulaste (men väldigt sköna) flanellpyjamas. Så det är kanske tur att ingen ser henne. Utom hennes storebrors bäste vän...

Det är en rolig bok, som är lite av en deckarhistoria också (vem har egentligen mördat Rosie? Är det verkligen Jack? Eller är det någon annan?). Men samtidigt en feelgoodroman, perfekt att slå ihjäl några timmar med.  Så jag gör som S - rekommenderar den. :)Inga kommentarer: