fredag 6 januari 2017

Bokrecension: "Projekt Rosie" av Graeme Simsion

Don har Hustruproblem - han har ingen och de kvinnor han dejtar visar sig alla ha något som gör att de är inkompatibla med honom. Men nu har han kommit på en lösning på problemet: han förfärdigar en enkät som ska sålla bort de kvinnor som inte kan komma på fråga.

Don har också bara två Vänner - arbetskamraten Gene och dennes fru Claudia. Dessa har tidigare försökt hjälpa till med förslag på potentiella hustrur, men hittills misslyckats. De går dock med på att enkäten kan vara en utväg.

En dag dyker Rosie upp på Dons kontor. Hon har blivit skickad dit av Gene får han veta efter att ha frågat. Don bjuder på restaurang, men det går inte riktigt som det är tänkt. Och det visar sig att Rosie inte "klarar" enkäten mer än på ett par punkter. Varvid hon avskrivs som potentiell Hustru.
Men de fortsätter att ses eftersom Don tar på sig att åtgärda Projekt Pappa - att komma fram till vem av moderns studiekamrater som egentligen var Rosies pappa.

Det är en hel del förvecklingar och mycket går snett p.g.a. Dons fyrkantiga och rutinmässiga sätt att leva och bete sig (alltid hummer på tisdagar; brutalt ärlig; joggning på tisdagar, torsdagar och lördagar), men det slutar naturligtvis lyckligt.

En rolig, skruvad feelgood-roman som absolut rekommenderas. :)


Inga kommentarer: