söndag 22 januari 2017

Bokrecension: "När livet börjar om" av Lucy Dillon

När Jasons pappa dog och hans mamma blev ensam med familjens hotell, beslutade sig Jason och hans fru Libby att köpa in sig i hotellet och fortsätta driva det. De ser framför sig ett ställe med lyx och komfort, perfekt för storstadsmänniskor (som deras tidigare grannar och bekanta) som behöver vila upp sig och stressa av.

De påbörjar en storslagen renovering (även om Jasons mamma tycker att det är något överdrivet) och någonstans mitt i detta råkar en okänd kvinna ut för en olycka på vägen alldeles utanför hotellet. Ingen vet vem hon är, inte ens hon själv. Men hon hade deras namn och adressen till hotellet på en lapp...

Libby känner sig ansvarig för kvinnan och hälsar på henne under tiden på sjukhuset. När Pippa, som de till slut enas om känns ungefär som hennes namn, är tillräckligt bra för att lämna sjukhuset - men fortfarande inte vet vem hon är - följer hon med till hotellet och hjälper till med driften av det.

Jasons bror Luke känner igen Pippa, men säger inte mycket mer än att de träffades på hennes arbetsplats - en pub i den närmaste staden.
Förvecklingar i form av bortglömd make, ont om pengar och annalkande intervju för fin tidning uppstår.

Det är en typisk Dillon-bok: förvecklingar och hemskheter, som i slutändan löser sig. Samt en och annan hund. :) En härlig feelgood-bok, helt enkelt.

Inga kommentarer: