tisdag 20 juli 2010

Recension: "An Echo in the Bone" av Diana Gabaldon

Den här boken har jag läst läääääääänge för att verkligen suga på karamellen. :) Av kommentarerna på Gabaldons blog förstod jag att denna bok slutar med ett antal cliffhangers och eftersom det kommer att dröja några år innan fortsättningen kommer... Men nu är den alltså slutläst.

Vad händer då i denna?
Brianna och Roger kom tillbaka till nutiden i förra boken, för att lilla Mandy's hjärta behövde opereras och nu har de köpt Lallybroch där de och barnen bosatt sig. De följer Claire och Jamie's förehavanden i 1700-talet genom brev dessa skrivit till dem och förvarat i ett bankfack.

Sagda förhavanden består av allt som händer i rebellernas armé mot den brittiska kronan. Jamie har ju fått veta av Claire, Brianna och Roger attdet är denna som i slutänden kommer att segra i detta krig.

Vi får även följa John Grey och hans familj: styvsonen William, brodern Hal, brorsbarnen Henry och Dottie. Fergus, Marsali och barnen får vi också veta vad de gör som tryckeriägare. Och så klart även Ian då han återförenas med sina föräldrar i Skottland.

Vid ett par tillfällen är boken tämligen seg, men till största delen är den (som vanligt...) en bladvändare. Och det är ett antal cliffhangers Gabaldon lämnar vidare till bok åtta: Hur går det för Roger? Och Jem... Och Ian! Jenny Murray, inte att förglömma. Och så klart Claire och Jamie... ;)

Inga kommentarer: