onsdag 23 januari 2008

Recension: "Den sista shamanen" av Barbara Wood

Den här historian börjar för sisådär 800 år sedan - långt innan den vite mannen kom till Amerika. Den unga kvinnan Hoshi'tiwa tillverkar en regnkruka med slående färger och mönster åt den mörke lorden Jakál.

I början av nittonhundratalet har läkaren Faraday Hightower mardrömmar efter ett besök i den gamla indianstaden Chaco Canyon där han funnit en underbart vacker regnkruka. En zigenerska säger åt honom att söka de sista shamanerna och han beger sig västerut med sin moderlösa dotter Morgana och dennas ogifta moster Bettina.

Till slut tror han sig ha funnit hemligheten med krukan och säger åt den tioåriga Morgana att vänta på honom hos grannar - han ska bara ut i öknen några dagar för att få bekräftat detta underbara. Men han försvinner! Moster Bettina, som säger sig vara hans hustru sedan bara några dagar, berättar för alla att han har förvunnit till Mexico.

Många förvecklingar och mycket spänning. En smula romantik och en hel del lärdomsord. Barbara Wood's böcker brukar vara spännande, intressanta och läsvärda - och det tycker jag även denna är.

Inga kommentarer: