fredag 15 juni 2018

"Strandcaféet" av Lucy Diamond

Evie är familjens svarta får - hon har ingen perfekt karriär eller perfekt familj (men hon är sambo med en perfekt och synnerligen "framtida-säkerhets-medveten" (i form av pensionssparande etc) man).

Så förolyckas hennes älskade moster och efterlämnar sitt strandcafé till Evie. Ett café som ligger i Cornwall medan Evie bor i Oxford - varvid alla förutsätter att hon ska sälja caféet (och spara för framtida pension alternativt köpa in sig i sambos lägenhet), så hon kan gå vidare med sin planerade (och av familjen promotade) lärarutbildning.

Så Evie åker till Cornwall för att kolla upp sitt arv (som hon har glada minnen ifrån), men möts av misstroende och inte helt kundorienterad personal.

Förvecklingar sker, en mystisk (men synnerligen trevlig samt mycket kunnig i ett restaurangkök) man dyker upp och även en gammal förälskelse. Men saker löser sig - varvid nya förvecklingar sker...

Det här var en helt underbar feelgood-bok. Visst var en hel del saker förutsägbara, men det ingår i en feelgood-roman. :) Men det var en hel del som var överraskande och det höll igång intresset.
Jag rekommenderar verkligen den här boken (och kommer nu att låna ut mitt ex till en vän :) )! Perfekt läsning i hängmattan, på stranden eller i soffan (eller var man nu helst läser böcker...)!

Inga kommentarer: