söndag 25 mars 2018

"Croissants till frukost" av Annika Estassy

När jag köpte den här boken missade jag texten i det röda hörnet - att det här är uppföljaren till "Solviken"... Men det är en fristående fortsättning, så det gick alldeles utmärkt att läsa den och hänga med. :)

Gabriel och Cecilia lever i ett äktenskap som går på sparlåga - eftersom den förre inte gör mycket för att hjälpa den senare med hennes stora längtan här i livet. Att bli mamma. Hon vet inte att han inte klarar uppgiften rent fysiskt, för han har inte berättat för henne vad läkaren sa...

Istället låter han sig övertalas av en f.d. klasskamrat att köpa ett hus nere i södra Frankrike, perfekt att bygga om till ett bed&breakfast. Kommer de ner till värmen och en annan miljö kommer hon nog att älska honom igen. Trots att han tömt sitt konto på affären.

Hon blir inte nöjd... Men tar tjänstledigt från jobbet och gör ett försök. Och de (eller Gabriel, med hjälp av lokala hantverkare som han inte kan tala med eftersom han inte kan franska...) kämpar på med att bygga om huset och passa upp på gästerna. 
Den ena katastrofen följer på den andra, men det hela slutar - naturligtvis - lyckligt.

Boken är helt okej som tidsfördriv - perfekt i solstolen eller soffhörnet (eller som lunchbok) - men om det finns en fortsättning på även denna har jag inte brytt mig om att kolla upp...


Inga kommentarer: