lördag 7 maj 2016

Bokrecension: "Hundra omistliga ting" av Lucy Dillon

Gina har skilt sig efter att ha klarat sig igenom en cancerbehandling. Maken, som redan flyttat ihop med sin nya tjej, markerar en del av sakerna i deras nyrenoverade hus - resten får hon ta.

Hon hittar rätt på en lägenhet som är raka motsatsen till vad hon alltid tyckt om tidigare: en modern, ljus, liten lägenhet. Som nu är fylld med hennes kartonger.
Bland alla de självhjälpsböcker hon fått och läst var det en som nämnde att man bara ska ha hundra ting - de hundra ting som man absolut inte klarar sig utan.
Så Gina börjar sortera...

Samtidigt får hon i uppdrag att styra över renoveringen av en gammal K-märkt gård i byn - en som hon själv alltid velat bo i. Så detta känns om det näst bästa.

Många gamla minnen kommer fram i rensningarna och diskussionerna med paret som köpt gården (eller mestadels Nick, då han är på plats medan Amanda är överallt och ingenstans i sitt jobb...).

Precis som alla andra böcker av Dillon är detta en feelgood-bok och man förstår ganska snart ungefär var den kommer att sluta. Men det är OK. :)
En sak att ta med sig från den är dock att använda dina "bästa saker" och inte spara dem till "det perfekta tillfället". För det kanske aldrig kommer...Inga kommentarer: