fredag 6 maj 2016

Bokrecension: "En sång från havet" av Katherine Webb

Ännu en bok som var lite seg i början, men tog sig vartefter. Dessutom är slutet inte alls vad jag väntade mig. :)

Zach har ett galleri och är väldigt förtjust i ett par av tavlorna där, målade av den bortgångne konstnären Charles Aubrey - som eventuellt är hans farfar...
Han ska skriva en biografi om Aubrey, men vill göra den på ett helt annat sätt än de som redan är skrivna. För att få inspiration åker han till den by där Aubrey tillbringade flera somrar och där flera av hans tavlor är målade.

Till sin förtjusning hittar han Mitzy, den unga kvinna som finns på flera av Aubrey's tavlor och bilder. Fast nu är hon en gammal dam, som lever ensam i sin stuga där hon försöker undvika spökena från det förgångna.
Zach lyckas få henne att berätta om Aubrey och tiden då han var på plats i byn - med sin kvinna och två döttrar.
Samtidigt lär han känna den unga kvinna - Hannah - som bor på gården intill Mitzys hus, där hon försöker överleva på sin fåruppfödning.

Den är, som sagt, seg till en början, men se'n sätter den fart. Även om man skakar på huvudet åt Mitzys fantasier (som väl inte är alltför konstiga: en tonårig flicka som får uppmärksamhet av en stilig man...) måste man få reda på hur allt går i slutändan. Och det visar sig vara helt andra saker än man först tror.Inga kommentarer: