måndag 24 mars 2014

Bokrecension: "Drums of Autumn" av Diana Gabaldon

This is a book review and thus in Swedish. To learn more about this book, you can always look at Ms Gabaldon's own page.

Den här boken påbörjade jag nå'n gång i höstas (eller om det t.o.m. var i slutet av sommaren), men så gick läsandet ner på sparlåga och det är ju en rejält tjock bok... ;)

I alla fall kom jag (efter ett antal dagar) i "läsmode" på semestern och lyckades läsa ut den. För fjärde? femte? fnuttonde? gången. (Första gången läste jag den i pocket-form på en fjällvandring...)

Claire och Jamie är i kolonierna där de bevittnar hängningen av en av Jamies medfångar från Ardsmuir. Det vill sig inte bättre än att när de tar med sin döde vän hjälper de även en annan brottsling att undkomma galgen, piraten Stephen Bonnet. Något de får anledning att ångra senare...

Efter att ha tackat nej till erbjudandet om att bli arvtagare till faster Jocasta's ägor får de möjlighet att skapa sig ett boende uppe i bergen, vid Fraser's Ridge, mot att Jamie ställer upp med milis-förband så fort guvernören kallar honom.

Roger Wakefield råkar, i sina efterforskningar, läsa en gammal tidningsnotis, om en dödlig brand i Fraser's Ridge - där Briannas föräldrar omkommer! Han diskuterar med sig själv huruvida han ska berätta om det för Brianna eller inte - och kommer fram till att historien kan ändå inte ändras, varvid han förstör notisen...

Brianna hittar dock samma notis på annat ställe och tänker annorlunda: hon reser bakåt i tiden för att varna sina föräldrar. När Roger upptäcker det följer han efter henne - och far över med ett skepp som förs av kapten Stephen Bonnet...

Det blir missförstånd mellan Brianna och Roger och mellan Brianna och hennes far och... Många förvecklingar, kärlek, nära-på-krig, explosioner, ond bråd död och små bebisar.

Jag kan ju inte säga annat än att jag rekommenderar hela den här bok-serien. :)

Inga kommentarer: