måndag 13 augusti 2012

Allergi och vattenpolo / Allergy and water polo

Idag var jag med O till Allergicentrum för att pricktesta henne. Dels för att se om jag har rätt i att äggallergin är kvar, dels för att få bekräftat att hon är allergisk mot gräs. Efter diverse diskussioner kom vi överens om att inte pricktesta för ägg utan att göra självtest för att se hur mycket ägg hon tål. Och så pricktestades hon för timotej och för björk.
Det visade sig att hon är allergisk mot båda! Vi har inte sett några tendenser till björkallergi, men kanske är det så att eksemet hon fick i våras var för björk och inte ägg?! Det återstår att se... I alla fall var hon jätteduktig och fick en dinosaurie-"tatuering" som belöning. :)
Today I took O to the doctor's to test if she's still allergic to egg and also have a verification on her being allergic to grass.
The result from the visit was that we will do a self test to see how much egg she can eat without getting the eczema - and it turns out she's allergic to not only grass pollen, but also birch tree pollen.
She was very good at the tests (not complaining about the prickings or the itching) and got a dinosaur "tattoo" as a reward. :)

I lördags var jag på scrapträff och lyckades få till tre layouter (förutom insupa inspiration, dricka kaffe och prata...).
Den första jag gjorde handlade om A's vattenpolo-spel i Thailand och är en lift av Malena's layout och gjord för Scrapbrukets tävling.
Saturday I was on a crop and managed three layouts (and getting some inspiration, having lots of coffe and chit-chatting...).
The first I made was this about A playing water polo in Thailand. It's a lift and made for Scrapbruket's challenge.


Idag har maken börjat jobba efter semestern. Själv har jag lite mer ledigt. :)
Today DH started working after the vacation. Me, I'm off a couple of more days. :)

3 kommentarer:

Pyssel å sånt - frippan.blogg.se sa...

Vilken fin layout :)

Anja PJ sa...

Härlig layout! Jag lånar (som jag sa tidigare) idén med kantremsorna, tycker det är jättefint!

Rebecca " The miss Haven " sa...

Söt layout :)