fredag 26 januari 2007

Recension: "Nobels testamente" av Liza Marklund

Så har jag då lyssnat klart på ljudboken av Liza Marklund. Först en dementi: det är Katarina Ewerlöf som läser - fråga mig inte varifrån jag fick att det var LM själv. :-)

Annika Bengtzon hamnar som vanligt mitt i händelsernas centrum. Denna gång är hon på Nobel-festen för att recensera densamma i Kvällspressen. Under dansen blir hon trampad på foten av en kvinna med säregna ögon. Kort därefter är pristagaren i medicin skadad - skjuten i knäet - och Caroline von Behring, ordförande i Nobelkommittén, skjuten till döds.

Annika beläggs med yppandeförbud av polisen eftersom hon är ett nyckelvittne. Därför får hon ett halvårs ledigt från jobbet och "roar" sig med att flytta till Djursholm samtidigt som maken Thomas gör en beredning om buggning hos på justitiedepartementet.

När det så är dags för Annika att börja arbeta igen händer det ytterligare saker i samband med "Nobel-mordet" och nu struntar hon totalt i allt vad yppandeförbud heter.

Ljudboken är på 11 CD och uppläsaren var lite svårlyssnad till en början, men det blev bättre när jag hade vant mig och när historien kom igång "på riktigt".

Boken är som övriga historier om Annika Bengtzon, tycker jag: spännande, men inte något som kommer att dröja kvar i minnet så jättelänge. :-) Fast uppgifterna om Alfred Nobel, som kommer då och då, är intressanta. Vill man ha ett lite spännande tidsfördriv rekommenderas den.

Inga kommentarer: