söndag 11 februari 2018

"Allt jag önskade" av Lucy Dillon

Det här är en av böckerna jag läste på semestern (på stranden; i solen och värmen...) och den funkade alldeles utmärkt som semesterläsning.

Nancy är med Joel och mamma och pappa till London innan jul. Pappa blir arg på Joel och när de går av bussen kommer de ifrån varandra. Nancy önskar att hon ska hitta de andra igen - hennes sista önskning för dagen (precis som i favoritsagan) - och hon lovar att aldrig säga något dumt i så fall. Önskningen slår in.

Caitlin och Patrick separerar. Och går till en familjerådgivare för att komma överens om hur de ska göra med hushållet och barnen Nancy och Joel. Nancy som har slutat prata... 
Patrick flyttar eftersom hans jobb kräver det och hans syster Eva går med på att erbjuda en neutral plats för barnen att träffa pappa på under hans helger. 
Eva som själv nyligen blivit änka och försöker rensa ut makens ägodelar - i sällskap av mopsarna Bumble och Bee. Samtidigt som hon funderar på erbjudandet om att publicera makens dagböcker. Maken som var en stor stjärna när det begav sig.

Det är en typisk Dillon-bok: förvecklingar i mängder, kärlek, missförstånd och lösa trådar - och i slutet knyts trådarna ihop och missförstånden reder ut sig. Det är inte "stor litteratur", men den funkar alldeles utmärkt som avkoppling.

Inga kommentarer: