tisdag 18 juli 2017

Bokrecension: "I museets dolda vrår" av Kate Atkinson

Vi får följa Ruby Lennox liv - från själva avlelsen fram tills hon blir vuxen. Historier från hennes liv med föräldrar och systrar - mer eller mindre dysfunktionella - ett nedslag per kapitel.
Och i direkt efter varje kapitel kommer en fotnot med en historia från hennes mors, mormors eller mormorsmors liv. Eller någon av dessas syskon. 

Sakta byggs historien upp och händelser som känns konstiga för barnet Ruby får vartefter sin förklaring. Men inte förrän alldeles i slutet - och det är inte ett slut som man trodde skulle komma.

Jag gillade Atkinsons "Liv efter liv" och var länge sugen på att läsa denna, hennes debutbok. Och när jag hittade den för bara 10 kronor på skolans loppis var jag ju tvungen att slå till. :)
Den var förvirrande och till en början gillade jag den inte - men det kan bero på att jag läste den på de luncher jag inte hade sällskap, vilket gjorde att jag ibland hade ett glapp på en dryg vecka innan jag fortsatte läsa. När jag väl satte mig och verkligen läste boken tyckte jag om den mer och mer.

Den har ett mycket intressant berättargrepp och när jag väl engagerade mig i den tyckte jag även historian var intressant, men den är inte lika bra som "Liv efter liv". :)

Inga kommentarer: