fredag 11 december 2015

Bokrecension: "Livet efter dig" av Jojo Moyes

Jag är lite sen till det här partyt, men nu har också jag läst den här boken. :)

Lou(isa) blir av med sitt jobb på caféet. Utan utbildning är det inte många jobb som finns att tillgå. Arbetsförmedlaren försöker med både nattskift på kycklingfabriken och "exotisk dansare".

Till slut finns det ändå ett jobb som kan vara intressant: som assistent och "sällskapsdam" till en ryggmärgsskadad man - det är ett sexmånadersjobb och inga kunskaper behövs eftersom han redan har en medicinsk assistent.
Hennes föräldrar, syster och pojkvän tycker att det låter som ett bra jobb, så hon går på intervju.

På det sättet möter hon Will. Efter ett litet tag trivs de riktigt bra i varandras sällskap och Will peppar henne att läsa/göra/lyssna till annat än hon är van vid.
En dag är Wills syster på besök från Australien. Lou råkar då höra ett samtal mellan systern och modern: Will har bestämt sig för att ända sitt liv med hjälp av en "självmordsfirma" i Schweiz. Han har lovat familjen en frist på sex månader...

Lou blir förtvivlad, men med sin systers hjälp börjar hon planera saker som ska få Will på andra tankar.
Samtidigt blir Lou familjens enda försörjare då fadern blir arbetslös och systern slutar sitt jobb och återupptar sina universitetsstudier. Pojkvännen bryr sig mest om sin träning inför triathlon-tävlingen Xtreme Viking i Norge.

Det här är en kärlekshistoria som lockar både skratt och tårar - en feelgood-bok som lämnar en sorgsen känsla. Klart läsvärd!

Inga kommentarer: