tisdag 2 juni 2015

Bokrecension: "Och så levde de lyckliga" av Lucy Dillon

Vissa böcker gör att man inte gärna vill läsa något annat direkt efter. Bara för att den ger en så skön känsla inombords att nå'nting annat känns fel just nu. Denna är sådan.

Den handlar om de synnerligen omaka väninnorna Michelle och Anna. De träffades när Michelle just flyttat till Longhampton där hon öppnat en inredningsbutik efter att ha separerat från sin make.

Michelle är en sval, kontrollerad affärskvinna som har full koll på varje soffkudde och attgöra-lista. Anna är en varm, empatisk bibliotekarie som försöker få sin styvfamilj att fungera samtidigt som hon längtar efter ett eget barn ihop med maken Phil.

Michelle upptäcker att bokhandeln bredvid hennes inredningsbutik inte är öppen längre, då ägaren blivit flyttad till ett äldreboende sedan frun dött. Hon anser att den kommer att passa perfekt att utvidga butiken till, men får veta av ägarens advokat att för att få ta över lokalen måste hon fortsätta med bokhandeln i ett år.

Hon slår till (i tanken att sakta göra om den till inredningsbutik) och ber Anna förestå butiken, då denna fått lämna sin tjänst på biblioteket.

Med diverse förvecklingar i form av styvdöttrar, bröder, makar och hundar blir inte året riktigt som de två väninnorna kunnat förutspå.

Det här är en härlig feelgood-bok där allt inte går som man först tror, men naturligtvis löser sig allt och så lever de lyckliga... :)

Inga kommentarer: