måndag 27 oktober 2014

Bokrecension: "Written in My Own Heart's Blood" av Diana Gabaldon

:från Adlibris:

Jag lyckades så klart inte hålla mig ifrån bok nummer åtta så jättelänge, utan den satte jag tänderna i medan vi var på Kreta - och slutförde på runt en vecka... Den var ju hett efterlängtad! :)

I denna bok visar sig Claire till en början vara bigamist! Och Jenny har gett sig ut i världen. Unge Ian gifter sig och William får reda på vem han är.

Brianna blir attackerad av sina arbetskamrater och Roger reser tillbaka i tiden tillsammans med sin förfader William. (Och här känner man igen sig om man har läst "A Trail of Fire"...)

Vi får träffa George Washington och Archie Bug dyker, så klart, upp vid flera tillfällen. Och i slutet får Claire och Jamie oväntat besök - inte bara av den vita suggan...

Denna bok slutar inte med riktigt lika många lösa trådar som den förra, men naturligtvis har jag redan börjat räkna ner tills bok nummer nio kommer. Om en sisådär fem-tio år eller ad det kan tänkas ta. :)

Jag är ju partisk när det gäller Gabaldons böcker och rekommenderar således denna å det varmaste. :) Den svenska översättningen - "Skugga av svek" - kommer att ges ut i två delar, varav den första kommer i december.

Inga kommentarer: