måndag 19 maj 2014

Bokrecension: "Scarlet" av Marissa Meyer

This book review is, as usual, in Swedish. But you can read about the book here.

Det här är andra delen i Lunar-könikan, som inleddes med "Cinder".

Den rödhåriga Scarlet Benoit bor med sin farmor på en bondgård i Rieux där de odlar grönsaker till restauranger i staden. Men nu har hennes farmor varit borta i mer än två veckor och Scarlet får ju veta att polisen har avbrutit sökandet.
Efter det hittar hon sin far letandes febrilt i huset efter "något", han vet dock inte vad. Fadern som hon inte sett på många år har kommit till gården, torterad och hävdande att farmodern vet något om prinsessan Selene som hennes kidnappare vill åt.
Slagskämpen Wolf hjälper henne att ta sig till Paris för att finna farmodern, men är han att lita på? Speciellt som han har en tatuering som liknar den hennes far såg på mannen som torterade honom...

Samtidigt har Cinder rymt från det fängelse hon satts i, av kejsar Kai's mannar, i väntan på att utlämnas till Lunas drottning Levana. Med på flykten följer "kapten" Thorne Carswell, i vars cell hon hamnade efter en miss i beräkningen av flyktväg. Lyckligtvis har dock "kaptenen" ett stulet rymdskepp att erbjuda som flykthjälp.

Medan Scarlet försöker hitta sin farmor försöker Cinder detsamma, eftersom doktorn som avslöjade för henne att det är hon som är prinsessan Selene berättade att Michelle Benoit hjälpte till vid prinsessans flykt undan sin mosters mordförsök.

Det är en spännande bok som fortsätter serien på ett bra sätt och man märker att den bygger på Rödluvan, på samma sätt som "Cinder" har Askungen i bakgrunden.

Och nu väntar både A och jag på att "Cress", del tre med Rapunzel som inspiration, ska komma på svenska. :)

Inga kommentarer: