fredag 6 september 2013

Bokrecension: "Cinder" av Marissa Meyer

This is a bookreview and thus in Swedish, but you can read more about the book here.

Cinder är en mycket duktig android-mekaniker - en av de bästa. Hon är också cyborg och måste därför ha en förmyndare. Den man som tog hand om henne efter föräldrarnas bilolycka (där hon blev så illa skadad att stora delar av hennes kropp byttes ut och hon därmed blev cyborg) dog tyvärr i pesten sedan han kommit hem med henne. Så nu bor hon hos sin styvmor och sina två styvsystrar, varav den ena, Peony, är Cinders enda mänskliga vän.

En dag dyker prins Kai upp vid hennes bås på marknaden och ber henne laga hans android. I samma veva kommer pesten närmare och drabbar Cinders älskade styvsyster Peony.
Styvmodern lämnar då Cinder till forskningen - man använder cyborger som försökskaniner för att försöka få fram ett vaccin mot pesten.

Samtidigt kommer måndrottningen, Levana, till jorden för att övertala prins Kai att gifta sig med henne - så att hon kan ta över Jordunionen.

En science fiction-variant av Askungen, men ändå inte. En modern saga med mörka drag. Jag gillade den och just nu läser även A den - och tycker den är väldigt bra. Läsvärd både för gammal och ung, alltså :)

Inga kommentarer: