torsdag 22 mars 2007

Annorlunda godnattsaga?

För andra gången har vi nu boken "Myran Emma" av Carl H. Lindroth som godnattsaga för A, numera sex år.

Första gången vi lånade den på biblioteket var efter att hon frågat en hel massa frågor om myror och hur de lever. Jag sökte då reda på den bok som jag själv läst i lågstadieålder (hittade den inte i lådorna hemma hos mamma) och vi läste den ett antal kvällar.

Tack vare boken fick vi oss en ordentlig inblick i myrornas liv och leverne och A fick svar på de flesta av sina frågor. Hon pratade sedan mycket om Emma och hennes halva antenn och hur myror använder bladlöss som boskap och att Emma var ute och flög och...

När vi så var till biblioteket senast ville hon att vi skulle låna den igen och nu är den således kvällslektyr här hemma. Igår svärmade stacken och vi fick reda på hur arbetarna behandlar drottningarna och kungarna under och efter denna bröllopsfest.

"Myran Emma" är en bok som berättar om myrornas liv i och runt stacken - hur de föds, utvecklas och arbetar - i romanform, med den lilla myran Emma (den sista i sin ätt) som huvud"person". Den är perfekt att läsa för vetgiriga sexåringar!

Boken gavs ut första gången 1948 och reviderades 1975.

Inga kommentarer: