måndag 27 april 2015

Skisser behöver ju inte...

...tolkas "bokstavligen" utan kan användas som inspiration. Och det är vad jag gjort med veckans skiss hos Kortskissen:


Själva kortet skickade jag till mamman till fjortonåringen som fick förra veckans kort - de fyller nämligen på samma dag. :)

Jag återkommer ikväll eller imorgon med den som vunnit min RAK här i bloggen!

måndag 20 april 2015

Ett grattiskort...

...till en av fjortonåringarna från "mammagruppen" blev det av min tolkning av veckans skiss hos Kortskissen:


Tittar man riktigt, riktigt noga pekar faktiskt "pilen" mot hennes stjärntecken: Väduren. ;)

Kom ihåg att det fortfarande är en vecka kvar att anta #300-utmaningen hos Kortskissen. Eller kommentera sig till lite lotter för RAKar, både där och här.

(Och om någon, mot förmodan, skulle undra så ger gräsmatteräfsning rejäl träningsvärk... ;) )

söndag 19 april 2015

Aktivitetsarmband

När jag fyllde år i september fick jag ett aktivitetsarmband av maken (så jag hade det i tre månader innan det blev årets julklapp...) och har haft det på se'n dess, dag och natt. 


Det mäter inte puls och så'nt avancerat, utan håller koll på steg, promenadlängd, löprundor, sömn, fotografering och Facebookande (m.m.). ;) 
Men det är lite kul att kolla av: "hmmm, jag sov väl bättre än det här?" eller "titta, nu anser den att jag åkt buss i två timmar, när jag suttit på möte..." eller "oj, nu tyckte den att jag gått 900 steg - fast jag bara applåderade och hejade på O's innebandylag". 
Ett stort plus är också att det vibrerar när mobilen ringer (vilket är bra om jag är på övervåningen och mobilen på bottenvåningen - ljudlös) eller när någon SMSar eller whatsapp'ar (läs "dottern"...).

Idag anser det att jag gick ca 5000 steg på förmiddagen. Det är jag ganska säker på att jag inte gjorde. :) Men jag räfsade gräsmattan... Så jag har absolut gjort mig förtjänt av de stegen. ;)

Imorgon är det dags för min löprunda (jag försöker ut och springa var tredje dag), så då blir det ca 6000 steg noterade igen. Riktiga steg, denna gång.

torsdag 16 april 2015

Boken jag visade igår...

...läste jag ut på eftermiddagen. :)
Det var andra gången på mindre än ett år som jag läste den (en, kanske något knapphändig, recension finns här)... Och jag känner att jag gladeligen skulle kunna börja om från början i serien igen. Trots att det inte var länge se'n jag läste alla böckerna.

En del böcker tycker jag är bra, men de är inte så'na att jag direkt sätter dem på listan över böcker att läs om. Och vissa hamnar där definitivt (även om de aldrig blir omlästa ändå).
Andra klarar jag mig igenom, men de ger bara känslan av ett "jaha, det var den". Och vi behöver väl knappt nämna de böcker som inte ens blir utlästa en gång...

Se'n har vi Gabaldon's (som hon själv kallar dem) "Big, Enormous Books"! De är i en helt egen liga. Detta är böcker jag läser och läser om och rent av lever med under lästiden: tänker på under dagarna, drömmer om på nätterna.
Hushållsjobb, vadå? Kan inte diskmaskinen tömma sig själv och dammsugaren knalla runt på egen hand (vi hade en så'n tidigare, men batteriet pajade...)? Och måste verkligen barnen ha mat varje dag?! (Fast pannkaka kan stekas med en bok i hand!) Och jobbet... Nog borde man kunna byta betydelse på VAB: Vård Av Bokmal?

Men jag ska nog försöka hejda mig i alla fall en stund innan jag läser dem igen. Det finns ju några andra böcker som ligger i min Kindle och väntar: "Barnbruden", "Jag heter inte Miriam", "Vinter i drömhuset"... Och inte har jag läst "Inferno" än!

Men jag kan ju alltid titta på "Outlander" på TV däremellan - nu när andra halvan av säsong ett har börjat... ;)

måndag 13 april 2015

Skiss #300!

Jupp, så många skisser finns nu att inspireras av på Kortskissens blogg - även om jag bara varit med på de senaste knappa 20 (debuterade i skiss #283). :) Och här är min tolkning av denna:



Och för att fira detta jämna nummer har du möjlighet att vinna precis genom att tolka skissen själv! Inte nog med det - du kan ha tur att vinna utlottade RAKar (RAK = Random Act of Kindness) bara genom att lämna en kommentar där.

Och inte kan jag väl vara sämre. :) Lämnar du en kommentar på något (några) av mina inlägg från detta och fram till 26/4 så är du med på en utlottning även här. :) RAKen är inte hopplockad än, så vinsten blir en överraskning - förhoppningsvis en trevlig sådan. ;)

söndag 12 april 2015

Floorball Games

I helgen har O och hennes kompisar i innebandylaget deltagit i Floorball Games som arrangeras av Linköpings IBK under påsklovet.

De spelade tre matcher mot tre olika lag från LIBK - för första gången på stor plan och med fem utespelare.

Gårdagens två matcher gick inget vidare. Lagen de mötte då var två halvor från ett lag som spelat på detta sätt hela säsongen och därmed har vana vid ytorna och hur man spelar på dessa. Men O lyckades göra det enda målet i den ena av matcherna, vilket hon var mycket nöjd med. :)

Dagens match spelades mot ett av de lagen de brukar möta i sina sammandrag, så de har lika liten vana vid ytorna som våra tjejer. Plus att våra tjejer lyckats komma på, med hjälp av sin underbart pedagogiske tränare, ungefär hur de ska placera sig och tänka spelmässigt.
O - med nummer 6 på ryggen - var en suverän högerback och lyckades även idag göra ett mål. Fast nu var det ett av ca halvdussinet. :)

Denna bild är från gårdagens första match.

måndag 6 april 2015

I dagens Kortskissen...

...har jag med ett grattis-kort som (mestadels) går i grått och rött. Förhoppningsvis tycker den som får det att det är helt OK som födelsedagshälsning. :)